dimecres, 29 de juny del 2011

Crowdfunfing....això ho pague jo!!!


Ens ha arribat una proposta molt interessant del músic Miquel Gil.

Vols produir un disc?

Miquel Gil us dona la possibilitat de recolzar el seu pròxim treball "Per marcianes" a través del micromecenatge.

Per aconseguir els seus objectius, Miquel Gil s'ha fixat una fita important: aconseguir 11.000 euros a través de la web de crowdfunding Verkami. El músic explica perquè s'ha decidit a provar el micromecenatge: "Em pareix una idea genial. Comptar amb vosaltres, els mecenes, el públic, a més de ser un luxe, em permetrà millorar la qualitat final del projecte. Amb les vostres aportacions podré invertir en tecnologia i mitjans que ara mateix no estan al meu abast". A la seua pàgina de Verkami, Gil explica amb detall quin ús donarà als fons que aconseguisca. Cal dir que el músic valencià té quaranta dies per recaptar les aportacions dels seus seguidors, que només es faran efectives en cas d'arribar a la xifra sol·licitada.

http://www.verkami.com/projects/477-per-marcianes

diumenge, 19 de juny del 2011

Un barranc de contes amb Llorenç Giménez i Vicent Cortés



Un barranc de contes amb Llorenç Giménez i Vicent Cortés

Divendres, 1 de juliol
22:30 hores
Auditori de Paiporta

Sessió de narradors

DOS PAL SAC

Nou espectacle de Vicent Cortés i Llorenç Giménez

Amb la col·laboració de l'Ajuntament de Paiporta
i el suport de Caixa Popular i Fundació Horta Sud

divendres, 17 de juny del 2011


Per un ensenyament públic de qualitat. No a les retallades, sí al valencià!


Data: 18/06/2011
Lloc: Pl. Sant Agustí a les 18 hores
Quedem a les l'estació del metro de Paiporta a les 17:30.

Davant la continuació de les retallades aplicades als centres d'ensenyament públic en nombre de grups, plantilles i recursos; davant la no retirada de la proposta de cessió de sòl escolar públic a entitats privades; davant lagressió que suposa la destrucció de les línies en valencià a le…nsenyament i davant totes les protestes que la comunitat educativa ha estat manifestant aquest curs contra la política educativa del encara Conseller dEducació, la Plataforma en Defensa de lEnsenyament Públic convoca a tota la comunitat educativa a una manifestació el proper dissabte dia 18 de juny.

Aquesta manifestació eixirà des de la Pça. De S. Agustí a les 18 h. i se suma a tot el seguit de mobilitzacions i protestes que es convoquen des de la plataforma sindical contra les retallades a lensenyament públic i vol ser reflex de la protesta de caire laboral tant com de la protesta per la davallada de qualitat que suposen aquestes mesures a lensenyament valencià.

Des de la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic convoquem a totes i a tots a defensar l’ensenyament públic sota el lema:

Per un ensenyament públic de qualitat
No a les retallades, sí al valencià!

dimecres, 15 de juny del 2011

MÉS DE 500 PERSONES RECORDEN ENRIC VALOR A PAIPORTA


MÉS DE 500 PERSONES RECORDEN ENRIC VALOR A PAIPORTA


Més de cinc-centes persones participaren el diumenge en l'homenatge a Enric Valor pel centenari del seu naixement. Per l'escenari de l'Auditori Municipal de Paiporta desfilaren una trentena d'artistes de diverses disciplines, com els grups Al Tall, Artaica o Tres fan ball, els cantants Paco Muñoz, Miquel Gil, Pau Alabajos, Andreu Valor, Josep Lluís Notari i Remigi Palmero, que no va poder actuar per problemes tècnics, els cantadors Jacint Hernàndez, Verònica Sousa i María Amparo Hurtado, el grup de danses Alimara, el campaner Llorenç Barber o els contacontes Llorenç Giménez, Enric Esteve, Carles Cano Vicent Cortés, El tio Vicent o Dani Miquel, la muixeranga d'Els Negrets de l'Alcúdia i el gegant Pi de Sant Marcel·lí, que va presir l'entrada a l'auditori. El muntatge, que va durar més de quatre hores i mitja, va estar conduit per diversos actors que, a l'igual que els artistes, hi col·laboraven de manera desinteressada. Carles Alberola i Rosanna Pastor dirigiren la presentació amb l'ajuda de Dimas Montiel i Paco Alegre i també dels integrants del Taller d'Artes Escèniques i de Numen Teatre amb un guió de Toni Torreño i una escenografia ideada i confeccionada pel dissenyador Toni Benlloch. També les actrius Pilar Silla i Dafni Valor, neboda-néta d'Enric Valor i directora de l'espectacle, interpretaren alguns dels textos de l'escriptor.



Els seus escrits van ser la base d'aquest homenatge. Les seues rondalles, narrades per a l'ocasió per experimentats contacontes, van tornar a emocionar el públic, entre el que hi havia nombrosos xiquets. El ric llenguatge del castallut va estar present en texts i cançons. També la seua reivindicació del País València —“això de comunitat és per als regants i els religiosos”, deia Valor—, va impregnar la trobada: una quatribarrada presidia l'escenari i les al·lusions al territori i la llengua comuns van ser constants a les intervencions dels diferents artistes.


Entre el públic hi havia familiars d'Enric Valor, com el seu nebot Josep Valor i Gadea, que acaba de publicar un llibre biogràfic, “L'oncle Enric Valor i Vives”, així com néts, nebots i rebesnets. El propi Enric Valor va fer acte de presència a l'homenatge i a una gran pantalla es van projectar fragments de la última entrevista realitzada al gramàtic, a càrrer de la periodista Amàlia Garrigós, que també va participar en l'acte.


L'associació cultural El Barranc de Paiporta juntament amb Galaxidi Produccions han sigut els organitzadors d'aquest homenatge al que, com anaven passant els dies, van anar afegint-se més i més participants fins a conformar un cartell de vora trenta col·laboradors, a més d'altres reconeguts com Xavi Castillo o Pep Gimeno “Botifarra”, que es van quedar fora per qüestions d'agenda. Entre les entitats que s'han adherit a l'iniciativa hi destaquen Acció Cultural del País Valencià, Escola Valenciana o la Coordinadora per l'ensenyament en valencià (Cappev).


Al vestíbul de l'auditori s'hi instal·laren varies paradetes on es podien comprar els llibres de Josep Valor i també el que l'escriptora Gemma Pasqual ha dedicat al lingüista de Castalla, «El caçador de paraules», així com samarretes i altres objectes dels grups i col·lectius participants.


Passades les 22,30 hores concloïa, amb un tango (un dels balls preferits d'Enric Valor) dansat pels ballarins Mari Fernández i Mon Ramos.

dimarts, 7 de juny del 2011

HOMENATGE A ENRIC VALOR EN EL CENTENARI DEL SEU NAIXEMENT

ASSOCIACIÓ CULTURAL EL BARRANC.
EL MÓN DE LA CULTURA RETRÀ HOMENATGE A ENRIC VALOR EN EL CENTENARI DEL SEU NAIXEMENT

Músics, grups teatrals i associacions culturals retran un homenatge a l’escriptor i lingüísta Enric Valor el pròxim diumenge12 de juny a l’Auditori Municipal de Paiporta. L’acte commemorarà el centenari del seu naixement amb un repàs a l’obra i la figura d’un dels més importants promotors de la recuperació de la llengua al País Valencià.

Cent anys d’Enric Valor. Amb este títol, arrancarà el pròxim 12 de juny l’homenatge a una de les figures més importants en la recuperació de la llengua i la cultura del País Valencià. Enric Valor, nascut a Castalla (Alacant) el 22 d’agost de 1911, se’l considera un dels més importants impulsors de la normalització del valencià junt amb Carles Salvador i Sanchis-Guarner. Amb tot, l’autor de Sense la terra promesa o La flexió verbal és conegut, sobretot, per les seues rondalles, que han marcat generacions senceres d’escolars al País Valencià. L’acte està organitzat per l’Associació Cultural El Barranc de Paiporta, junt amb Galaxidi Produccions, i comptarà amb la presència de músics, com ara, Pau Alabajos, Al Tall, Josep Alcover, Artaica, Llorenç Barber, Miquel Gil, Dani Miquel, Lluis Miquel, Paco Muñoz, Josep Lluís Notari, Jacint Hernàndez, Remigi Palmero, Rafa Solves, Andreu Valor i Tres Fan Ball. Entre els actors i grups de teatre que han confirmat la seua participació hi es troben Carles Alberola, Paco Alegre, Carles Cano, Vicent Cortés, Enric Esteve, Llorenç Giménez, Sandra Merenciano, Numen Teatre, Pilar Silla, Javi Velasco, El tio Vicent i el Taller d’Arts Escèniques.

Igualment, hi participaràn El gegant Pi de l'Associació de Veïnes i Veïns de Sant Marcel·lí i la Muixeranga Els Negrets de l'Alcúdia.

L'homenatge, al qual també s'ha sumat la Federació Escola Valenciana i CAPPEV, estarà conduït per l'actriu Rosana Pastor, l’actor Paco Alegre i Dimas Montiel.

Una de les reponsables de l’organització, l’actriu i neboda d’Enric Valor, Dafni Valor, ha assenyalat que “la resposta per part de la societat valenciana ha sigut molt important, tant, com el llegat que ell ens ha deixat i tant li agraïm” Per a l’acte d’homenatge s’ha preparat un gran escenari sobre el qual desfilaran molts dels participants alhora que s’emetran arxius documentals de l’escriptor. El guió corre a càrrec d’Antoni Torreño que, junt amb Dafni Valor, han creat este espectacle multidisciplinar que compta també amb la presència del grup Alimara i dels ballarins Mari Carmen Fernández i Jose Giménez. La direcció artística corre a càrrec de Toni Belloch i de la documentació audiovisual se’n ha fet càrrec la periodista Rosa Brines.


HOMENATGE A ENRIC VALOR. 12 juny auditori de Paiporta. 18 hores. Entrada lliure fins completar l'aforament.