diumenge, 19 d’abril del 2009

Presentació de l'Associació Cultural "El barranc"






Ja podeu vore les fotografies de l'acte de Presentació de l'Associació Cultural "El barranc" celebrada a l'Auditori de Paiporta el dia 3 d'abril.

Més de 200 persones ens acompanyaren el dia de la presentació de la nostra associació. Comptarem amb la col·laboració del cantautor Lluís Vicent.
L'acte començà amb la projecció de dos videos. Un muntatge amb fotografies, antigues i actuals del barranc de Xiva al seu pas per Paiporta i amb la música d'Elies: "Salvem el barranc". L'altre un video de presentació de l'Associació i les activitats que pensem dur endavant sobre uns fons del barranc de Paiporta.

Els presentadors: Carme Bolufer i Josep Fuster dirigiren l'acte amb la participació del nostre president, Toni Torreño i la presentació de forma breu de les finalitats de l'associació combinat amb un recull de poemes recitats per membres de l'associació i les cançons de Lluís Vicent.
Després de l'acte, els assitents tinguerem un refrigeri per continuar parlant dels projectes i activitats de l'associació.

Fotografies

A continuació, el parlament del nostre president, Antoni Torreño, el dia de la presentació:



En el temps naixem i morim,
i hem de fer nostre tot el temps,
i hem de fer nostres tots els temps,
tal com feren els nostres pares,
com deuen fer els nostres fills.
Tot el temps és el mateix temps,
totes les vides fan la vida.

(Vicent Andrés Estellés)

Les primeres converses entre alguns dels que ens hem associat a El barranc vénen de lluny. O potser no tant. Potser de fa un parell d’anys només. ¿Necessitàvem una altra associació a Paiporta? Potser no. No, perquè la majoria dels que hem signat l’acta de constitució de l’associació ja som persones entradetes en anys. Sabem quines són les nostres aficions i sabem com portar-les avant sense fer més enrenou i sense que ens calguen estatuts ni signatures...
A molts ens agrada passejar per la natura, també barrejar-nos entre la gent i els carrers de la geografia valenciana. Ens agrada l’art, la música i la literatura; ens agrada la bona taula, la cuina tradicional i la innovadora. I, entaulats, ens agrada raonar. Estimem el patrimoni cultural i la llengua de tots els valencians... I tot això, la veritat, es pot gaudir des de la més estricta intimitat... No obstant això, seguíem xarrant de tant en tant sobre el tema i en acabant vam arribar a pensar que podríem portar a terme projectes engrescadors junts, encara més engrescadors que si els tiràrem endavant cada u per la seua banda. I ací ens teniu presentant-nos.
Hui compartirem aquestes inquietuds amb vosaltres, amb totes les persones que ens acompanyeu. I ho fem perquè vos volem al nostre costat.

Deixem-ho clar des del principi: ens estimem cada pam de la nostra terra. Reivindiquem un poble net, ric d’esperit, lliure, desvetlat i feliç; un poble habitable, mesurat per les passes d’un caminant, amb places i carrers vius; un poble acollidor, tolerant, defensor de la seua tradició, de la seua cultura, de la seua llengua, i alhora amant de la diversitat del món que s’obri a la porta de casa.
Volem un poble i un país teixit amb persones arrelades al paisatge, amb els nostres noms de cada cosa, de cada idea, de cada racó, de cada planta, de cada criatura... Entenem que el país, el nostre País Valencià, és irrenunciablement la unió d’una geografia natural, d’un poble viu que batega, que s’estima la terra i que es comunica amb els altres i amb la terra que habita a través d’una cultura i d’una llengua.

Aquesta és la nostra divisa. Benvinguts a El barranc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sigau correctes i respectuosos, els comentaris estan oberts a tot el món.