diumenge, 26 de setembre del 2010

Un barranc amb bicicleta


Ja tenim data per a l'esperada excursió en bici a l'Albufera. Serà el proper diumenge 17 d'octubre.

Diumenge, 17 d'cotubre: de Paiporta a L’Albufera.

Punt de concentració de l’excursió: Plaça de Soliera a les 9’30h.

Ja sabeu que aquesta excursió ha canviat de data en dos ocasions per força major. Era la primera en la programació d'eixides en bicicleta i ara defeinitivament la farem aquest mes d'octubre.
Té un gran atractiu paisatgístic i alhora simbòlic per a la mateixa associació. Si ens diem “El Barranc” és com a tribut al barranc del Poyo que travessa Paiporta i arriba a l’Albufera, i com a reivindicació que volem aquest barranc net i viu. És precisament això el que veurem al llarg del recorregut: de quina manera un espai com aquest pot conservar-se i recuperar-se de manera fantàstica (Tancat de la Pipa) o, pel contrari ofegar en formigó el seu ecosistema (pas per Catarroja). Siga com siga, la marjal (a la qual li hauran segat ja l'arròs quan nosaltres hi passarem) i el llac de l’Albufera sempre són bonics de recórrer, i també comprovar que prop que estan de casa, a mitja hora de pedalada per camins rurals.

Atractius: Recorregut al costat del barranc fins a la seua desembocadura passant per Massanassa, Catarroja i els camps d’arròs acabats de segar; visita al Tancat de la Pipa (No deixeu de consultar el seu magnífic web abans del dia (www.tancatdelapipa.net) , visita al port de Catarroja i passeig en barca per l’Albufera.

Dades tècniques
Distància total : 23 Km. Tornada: a migdia.
Cal:
• portar esmorzar i beguda.
• 6€ per a pagar la barca per l’Albufera
• Bicicleta en bon estat i càmera de recanvi
• Casc i protecció solar
• Aconsellables prismàtics i càmera de fotos

Així doncs, poseu a punt les vostres bicicletes i apunteu-vos a aquesta primera excursió. No és difícil. Únicament potser haurem de salvar un gual amb aigua pel mateix barranc a l’altura de la pista de Silla, en la nostra època de pluges.

L’excursió recorre camins poc transitats, fugint al màxim de carreteres amb vehicles de motor de pas constant. Però no podem evitar-los si passen. Per això vos recomanem que rellegiu el Decàleg de l’ús segur de la bici, que també trobareu a la página 14 del nº 4 de la nostra revista Sense rellotge, dedicada a la bicicleta.

DECÀLEG DE L’ÚS SEGUR DE LA BICI PEL POBLE I VOLTANTS

1. Tingues la bicicleta en bon estat i ben adaptada al teu perfil: alçada de manillar i seient, frens, llums...
2. Busca itineraris tranquils en els teus desplaçaments habituals.
3. En vies urbanes no envaïsques tota la calçada, però no t’acostes tampoc massa als vehicles aparcats, que poden obrir una porta de manera sobtada.
4. En vies interurbanes circula pels vorals si estan en bones condicions. Si no, acosta’t tant com pugues a la dreta.
5. En els desplaçaments en grup reduït o amb xiquets circuleu prioritàriament en paral•lel, protegint a la dreta el ciclista més desentrenat o més dèbil.
6. Fes-te visible amb reflectants, llums i altres mesures de seguretat.
7. Sigues en tot moment un ciclista atent al trànsit que et rodeja, especialment en els encreuaments, quan els autos, amb una mala conducció, poden creuar-se en la teua trajectòria.
8. Senyalitza sempre els girs que estàs a punt de realitzar, de manera correcta i evita circular per les voreres, que són per a ús dels vianants.
9. Recorda que les bicicletes estan sotmeses a les mateixes normes de trànsit que la resta de la circulació.
10. Aparca la bicicleta ben lligada a un lloc adequat i amb un bon cadenat que abrace almenys el quadre i la roda davantera.



Inscripció per correu electrònic: elbarranc@elbarranc.net
o comunicant-ho a qualsevol dels associats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sigau correctes i respectuosos, els comentaris estan oberts a tot el món.