dimarts, 25 de gener del 2011

CENT ANYS D'ENRIC VALOR



L’associació cultural El Barranc de Paiporta i Galaxidi Produccions tenim el plaer i la il·lusió d’invitar-te a l’homenatge Cent Anys d’Enric Valor
Enric Valor encara és viu. El 2011 farà cent anys perquè està en la memòria de tots els valencians, que n’han llegit les rondalles, que han millorat el llenguatge gràcies a la tossuderia de l’escriptor per rescatar de l’oblit i dignificar les formes i les paraules nostres més genuïnes, les quals han passat per sempre més a gramàtiques i diccionaris.
Farà cent anys perquè cada vegada que llegirem una descripció dels seus paisatges estimats –els nostres paisatges– renovarem l’estima necessària pel nostre territori: per mantenir un equilibri necessari entre el progrés de la humanitat i la terra que ens acull; i perquè cada vegada que ens deixem seduir pel narrador d’alguna de les seues obres mestres revifarem també el compromís amb la llengua i la cultura que Enric Valor defensà tota la vida. Sí, encara és viu. És viu a les escoles, el canten a les places, el representen sobre els escenaris, el llegim, l’estudiem, el recordem, l’admirem.

Cent anys d’Enric Valor serà un homenatge a la vitalitat i a l’entusiasme de l’escriptor de Castalla. El fil conductor de l’acte principal consistirà en un espectacle que repassarà la vida, l’obra i les grans passions d’Enric Valor. I per a l’acte comptarem sobre l’escenari amb l’ajut agraït de moltes d’aquelles persones que el mantenen viu des de moltes disciplines artístiques: contacontes, actors i actrius, ballarins, cantants, mestres, escriptors... No només això.
Al voltant de l’homenatge central hem creat ja una plataforma d’aportacions individuals i col·lectives, que es poden concretar de maneres molt diverses des de la generositat i el compromís: exposicions, recitals, lectures, pintures, escultures, murals... Cent anys d’Enric Valor doncs, perquè Enric Valor encara és viu en la memòria de tots.

La direcció d’aquest projecte, encara obert, corre a càrrec de Dafni Valor, Toni Belloch i Antoni Torreño. Toni Belloch és dissenyador i escenògraf; Antoni Torreño, escriptor i president de l’associació El Barranc. Dafni Valor és actriu, professora d’art dramàtic i, com a directora teatral, els últims anys ha muntat espectacles multidisciplinars molt ben acollits pel públic i per la crítica. És, també, una neboda estimada d’Enric Valor, hereva de la passió del seu oncle per la vida i per la cultura i la llengua dels valencians. Com hereus seus ho som ja tots. Oncle Enric: per molts anys!

CENT ANYS D’ENRIC VALOR
Auditori de Paiporta 12 de juny de 2011 a les 19 h.

Ens trobaràs a: 100anysenricvalor@gmail.com
Facebook: Cents Anys Enric Valor

www.elbarranc.net
www.galaxidiproduccions.com
www.tallerartsescenicas.com
o telefonant al 653 304 344

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sigau correctes i respectuosos, els comentaris estan oberts a tot el món.