dissabte, 19 de juliol del 2014

Un barranc de contes. A la lluna de juliol. Llorenç Giménez

Dimecres 30 de juliol a les 22:30 hores als jardins del Xalet de Català, carrrer València, nº 6


LLORENÇ GIMÉNEZ


Llorenç Giménez Tarazona va nàixer un dia d’octubre de l’any 1954 al carrer del mig número 88 del Barri de la Fila, a Alfafar a les 8:00 del matí.  Com a ell li agrada dir és de la collita del Genovés. S’anomena Giménez per part de pare, que va nàixer a Pozo-Lorente (Albacete) i Tarazona per part de sa mare, que nasqué a Alfafar. Fou setmesó i per això va passar la primera setmana de vida dins d’una capsa de sabates, embolicat en coto-en-pèl i escalfat per una bombeta elèctrica.
Sa mare sempre ha dit que, “quan plorava semblava que raonava i així ha continuat”. Des de menut li agradava contar acudits, i poc a poc era requerit per ser l’animador dels jocs i vetllades, on acompanyava els acudits amb cançons d’animació. Amb el pas dels anys, es féu mestre i ara es dedica a contar
Ha treballat a l’Escola La Gavina, una de les escoles pioneres en l’ensenyament en valencià. Al cap d’uns anys es presentà a les oposicions i així començà la seua trajectòria docent en l’escola pública de Llaurí. Des de sempre ha contat contes als seus alumnes i amics, i amb el temps aquesta afecció s’ha convertit en la seua professió. Conta fonamentalment contes valencians (d’Enric Valor), catalans (de Joan Amades) i alguns dels Pirineus (Pepe Coll). Però, també conta alguns seus i de persones que ell ha tingut molt a prop. Conta a tot arreu, i per a tots els públics: als xiquets i mestres de les escoles, als joves dels pubs, a la gent del poble a les cases de cultura, als investigadors i professors en congressos… i als llocs més insospitats. Sempre hi acudeix on el reclamen i al llarg d’aquests anys ha anat creant escola per tot arreu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sigau correctes i respectuosos, els comentaris estan oberts a tot el món.