dimecres, 4 de desembre del 2013

L'Associació Cultural El barranc de Paiporta, com cada any per aquestes dates, ha realitzar una sèrie d'una obra gràfica d'un artista valencià que ens és proper. Enguany ha realitzat una sèrie en serigrafia d'aquest quadre de Manuel Silvestre titolat LLIBRES
Hem fet una sèrie de 135 exemplars, numerats i signat per l'autor i realitzats al taller de Serigrafia d'Armando Silvestre de València.
Les dimensions de la serigrafia són 72 x 46 cm.
Realitzarem l'acte de presentació de la serigrafia el proper divendres dia 13 de desembre en el BAR MOMO, carretera Benetússer , nº 3 (prop de la policia local) a les 20:30 de la vesprada i comptarem amb la presència de l'autor Manuel Silvestre.

T'esperem
Salutacions

LLIBRES
Serigrafia de Manuel Silvestre, cedida i editada per l'associació cultural El Barranc de Paiporta
Aquesta edició consta de 135 exemplars, tots signats per l'autor.
Realitzat al taller de serigrafia d'Armando Silvestre, de València.

Manuel Silvestre (València, 1949) és un referent artístic imprescindible per a moltes generacions de pintors i gravadors; passaren o no per la seua aula de la facultat de Belles Arts. La seua prolífica obra plàstica es caracteritza per una constant investigació en materials, suports i tècniques. La reinvenció de referències culturals i artístiques de tota mena i la precisió en la composició de formes i en la combinació cromàtica són trets constants del pintor. La seua especialització professional ha estat en l'àmbit del gravat i la serigrafia i una part importantíssima de la seua producció l'ha realitzada seguint aquestes tècniques. Ara, apartat ja de la docència directa, es dedica amb més èmfasi, si cal, a la creació i a la investigació artística.
No és la primera vegada que l’associació El Barranc comptem amb la col·laboració de Manuel Silvestre. Fa cinc anys encetàrem l'experiència Un barranc d'art amb una excel·lent serigrafia seua –Flors tramades. Fou aquesta una aposta artística que ja no hem abandonat d’aleshores ençà amb la cita de final d’any amb una obra seriada, recolzada en una l'exposició de l'artista. Enguany repetim la col·laboració amb Manuel Silvestre, amb l’excel·lent serigrafia "Llibres", cedida desinteressadament per l'autor.
Llibres és una obra de pinzellades decidides, curtes i rectes, que deixen ataüllar una prestatgeria atapeïda de llibres i detalls de bodegó. Les taques cromàtiques omplin tot l'espai amb un expressionisme realista, senzill però enèrgic i bigarrat, conformant un horror vacui gratificant. L’artista hi deixa la seua empremta amb mà ferma i experta, fent-se servir d’una paleta de colors freds: grisos, negres amb tonalitats lleugerament blavoses, que es completen amb taques dels mateixos colors.
Amb molt poc es pot mostrar tant...!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sigau correctes i respectuosos, els comentaris estan oberts a tot el món.